8 december 2012

Apple Crumble & Christmas Ornaments
























































































Het laatste restje van die heerlijke appelcrumble, koffie en een klein kerstproject. (Bewaar wat plek in je boom; deze worden leuk!)

Ik had nog nooit crumble gemaakt, maar we hadden vrienden te eten, ik maakte een pasta en voor toe deze crumble; ik vermenigvuldigde het recept met 1,5. En dat was dus overdreven. Maar wel erg lekker.

Ik vond het recept hier en paste het een klein beetje aan; kijk hier onder voor het recept in het Nederlands (of klik op 'meer lezen')


**

A leftover of that delicous apple crumble, some coffee and a small Christmas project. (please save some place in your tree;  these are becoming really nice!)

I've never made a apple crumble before, we had friends for dinner last tuesday so I gave it a go. I made a pasta and this crumble for dessert. I multiplied the recipe by 1,5 wich was too much. But very tasty anyway!

Find the recipe here (I changed it just a bit) or find the dutch translation after the jump break;


Recept: 

voor 4 pers. 
verwarm de oven voor op 180 graden
vet een kleine ovenschaal of een diep bord in.

vulling:
450 gram appels (zure, niet snel tot moes kokende)
1 eetlepel bloem
1 tl kaneel  
50 gram bruine suiker
een paar druppels citroensap
1 tl vanillesuiker of een paar druppels vanille extract

schil en snij de appels in kleine stukjes en mix de rest van de ingredienten erdoor. 

kruimels:
300 gram bloem
200 gram boter (zoutloos)
175 gram bruine suiker
snuf zout
snuf nootmuskaat

Doe de ingredienten behalve de boter bij elkaar in een kom. Kneed met de hand en voeg de boter er beetje bij beetje door. Ik voegde er ook een klein scheutje melk bij om het deeg kruimeliger te maken.

Schep de vulling in je beboterde schaal of bord en vervolgens het kruimeldeeg erover. Bak 30 - 40 minuten in de oven op 180 graden.
Serveer warm met evt een klein bolletje ijs, of een toefje slagroom.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten